Suzanne's Lingerie Supplies: Het dak gaat eraf!!

Suzanne's Lingerie Supplies: Het dak gaat eraf!!

Waar zal ik beginnen... Ergens aan het begin, een beetje in het midden en een beetje van hot naar her en uiteindelijk tot een samenhangend geheel (hoop ik). Een beetje zoals het brein van een creatieve chaoot gefuseerd met dat van een (heel) blij ei werkt denk ik; zoals dat van mij. Nou, daar komt ie;

Huidige situatie:

Al enige tijd is mijn kleine onderneming uit haar jasje aan het groeien in ruimte en geest. In mijn magazijntje van 1,5x1,5m lagen de rollen stof en kant letterlijk tot aan het plafond en kon ik mijn achterste er net tussen draaien als ik wat wilde pakken. Overal in huis liggen er spullen opgeslagen die wel iets te maken hebben met het maken van lingerie. Het wordt een steeds grotere uitdaging om bestellingen bij elkaar te zoeken (want ja, waar had ik het nou ook alweer gelaten...).

Er wonen permanent een naaimachine en een stapel kant op de hoek van de eetkamertafel en inmiddels kijkt er ook niemand meer vreemd op als de lingerie hier open en bloot, voor iedereen te zien, aan de kastdeurtjes in de woonkamer hangt. 

En dan zijn er nog zoveel wensen en dromen die ik aan het najagen ben!! Ik wil naast de webshop een bakstenen winkel waar jullie naar toe kunnen komen om kantjes en stofjes te aaien (en te kopen ;) ). Ik wil workshops/les gaan geven, meer en betere tutorials maken voor YouTube, ik wil naast lingerie ook trouwjurken gaan maken (En nee, ik ga geen bestaande jurken, ergens anders gekocht verbouwen en/of aanpassen. Alleen custom maatwerk vanaf scratch. So you know ;) ). En er zijn nog meer ideeën die ik leven in wil blazen, maar nu niet de ruimte voor heb om hiermee aan de slag te kunnen.

GOED NIEUWS!!

Op korte termijn kan ik heel veel van deze ideeën en dromen gaan realiseren!! Het dak gaat eraf bij Suzanne's Lingerie Supplies!!

LETTERLIJK !! (rent als een malloot rondjes door de kamer, handen in de lucht al joelend van enthousiasme; You get the picture ;) )

In de aankomende weken wordt de start gemaakt aan een grootschalige verbouwing aan ons huis. We gaan de hoogte in namelijk!! Op onze vlieringzolder komt een flinke dakopbouw waar straks Suzanne's Lingerie Supplies gevestigd zal worden (maakt nog meer vreugdedansjes).

De vlizotrap heeft in de zomervakantie plaatst gemaakt voor een soliede vaste trap met dank aan mijn geweldige (handige) man (love you lieverd!!). De zolder is helemaal leeg geruimd (man, wat is daar een troep afgekomen...) en er is al het nodige gesloopt ter voorbereiding van wat komen gaat. Gisteren is de aannemer geweest om de nodige maten op te meten en in deze dagen krijgen we een definitieve datum wanneer er gestart gaat worden met de werkzaamheden. De aannemer zal 3 a 4 weken bezig zijn, maar dan heb ik een ruimte waar ik een echte "she-sewing-shed" van kan maken. Zoals je begrijpt; IK KAN NIET WACHTEN!!

De trap!! Nog niet afgewerkt en er moeten nog leidingen verplaatst worden zodat je rechtop naar boven kan, maar het geeft een indruk
De trap!! Nog niet afgewerkt en er moeten nog leidingen verplaatst worden zodat je rechtop naar boven kan, maar het geeft een indruk.

 

De voorzolder met uitkijk op de achterzolder. De muur zal straks verdwijnen en we gaan een aanzienlijk eind de hoogte in zodat er straks een prachtig hoog plafond ontstaat.

 

Aan beiden kanten van van het dak komt er een grote raampartij die voor een prachtig lichte ruimte gaat zorgen. Perfect voor een atelier!!

Maar goed, als de dakopbouw klaar is, moet er natuurlijk nog een hoop gebeuren voordat het allemaal klaar is. Electra moet aangelegd worden, een lik verf tegen de muur, kasten en tafels erin etc...


Tot die tijd is de situatie zoals eerder omschreven; Overal in huis ligt wat en omdat mijn magazijntje de schop op moest om plaats te maken voor de vaste trap, zit er nu ook heel veel in boxen opgeslagen tot alles een plekje kan krijgen in het nieuwe atelier. Uiteraard kan je gewoon bestellingen blijven plaatsen en blijf ik custom kits samen stellen, maar door de hele (leuke) situatie is het wat chaotisch allemaal. Ik doe mijn best om bestellingen zo snel mogelijk de deur uit te krijgen, maar het kan wat langer duren dan normaal. Alvast excuus daarvoor en dank voor je begrip.

Aankomende weken zullen in thema staan van moodboards maken op Pinterest en idee uitwerken. Het steven is om voor de kerst het lintje ter eren van de opening van mijn atelier/winkel open te knippen en jullie te kunnen verwelkomen in mijn kleine stukje hemel op aarde!!

 

Liefs,

Suzanne   

 

Update: 25-11-2023

Na heel lang wachten (de datum van de start van de bouw werd steeds opgeschoven, mede door het slechte weer van de afgelopen tijd) was het dan begin deze week zo ver. Maandag is ons huis in de stijgers gezet en dinsdag zijn ze begonnen met breken. Ik heb me verbaasd in het tempo waarin dit gebeurde. 'S morgens om 7 uur had ons huis nog een dak, om half 1 miste de helft al, en om half 4 waren we dakloos...

Pff, dat is toch een beetje eng hoor, zo'n ingreep aan je huis. De 3 opeen volgende nachten hebben we gekampeerd zullen we maar zeggen. Eind van de dag werd er een immens groot oranje zijl over ons huis gespannen om ongewenst water buiten te houden. Het was KOUD en winderig. Dit laatste maakte het verrekte spannend, want MAN, wat maakt dat een herrie!! je kan je voorstellen dat we wat slapeloze nachten achter de rug hebben met alle herrie en de zorg of dat zijl wel zou blijven liggen (wat nergens voor nodig was, want het was buitengewoon goed vastgemaakt).

Maar om even terug te komen op de chronologische volgorde van dit verhaal; dag 3 is er begonnen met opbouwen van het nieuwe skelet van het dak. De contouren van de nieuwe ruimte die ging komen werd zichtbaar en ik heb echt een klein vreugde dansje staan maken omdat het zoveel groter oogde dan ik me van te voren voor had gesteld. Dag 4 zijn ze verder gegaan met alles voor het leggen van de dakplaten en aan het einde van dag 5 hadden we weer een dak. 

Het is nu zaterdag ochtend vroeg. Bij het eerste licht ben ik even boven wezen kijken en heb een minuut of 5 boven aan de trap staan dagdromen. Ondanks dat er nog veel moet gebeuren, overal nog gereedschap, zaagsel en bouwstof ligt zie ik al een glimp van hoe het gaat worden als ik tussen m'n wimpers door gluur. 

Volgende week zullen de dakpannen gelegd gaan worden en zal er begonnen worden aan verdere afwerking. De eerste planning was om het atelier rond de feestdagen te kunnen openen, maar zoals het er nu uitziet door de vertraagde start van de bouw, zal dat geen haalbare kaart zijn.

Wanneer dan? Zo snel mogelijk natuurlijk maar een concrete datum houden jullie nog van met tegoed. Want als de werklui weg zijn en het dak klaar is zijn we er natuurlijk nog niet. Er zal nog verwarming geplaats, leidingen omgelegd, stroompunten gecreëerd, geverfd, vloer gelegd, gemeubileerd, ingericht, etc. moeten worden...

Wordt vervolgd ;) ...

Hieronder wat foto's van de afgelopen dagen:

 

Eerste dag: uitgerukt met groot materieel om ons z snel mogelijk van ons oude dak te ontdoen.

Bye bye, oude kapotte dakpannen!!
Eerste helft van het oude dak weg.
Officieel dakloos...
Kamperen voor een nachtje. Man wat was het koud!! lichte nachtvorst en op de overloop boven wolkjes kunnen blazen.
De kozijnen krijgen hun plek. straks voor en achter bijna 4 meter aan raampartij!! Een droomruimte voor iedere creatieveling met zo veel natuurlijk licht.
All wrapt up voor koude nacht nummer 2...
Shit... Dat wordt hoog...
Na een hele spannende nacht met storm en veel regen onder een zijltje zijn we aan het eind van deze dag weer redelijk wind en waterdicht.
Yes, we hebben weer een dak!!
Dagdromen op zaterdag ochtend...
Om je een idee te geven van de ruimte: De nok is 3,5m hoog.

29 Februari 2024

Inmiddels hebben we een compleet dak nieuw dak en 33 vierkante meter meer huis, maar moet er binnen nog een hoop gebeuren. Ik had gehoopt eerder de deuren te kunnen openen, maar doordat er vertraging is opgelopen i.v.m. er eerder geen loodgieter te vinden was die de leidingen kon verleggen die nu nog over de gehele vloer lopen. Maar daar komt 9 maart verandering in!! Ook zal er gelijk een airco unit geplaatst worden zodat er tijdens hoog zomer in fijne temperaturen gewerkt kan worden en men niet weg smelt. Dit apparaat kan ook verwarmen, dus geen vervelende radiatoren die plek in nemen, maar meer ruimte voor kasten vol mooie kantjes ;) .
In m'n hoofd heb ik al 100 keer uitgedacht hoe het moet gaan worden. M'n Pinterest staat vol met ideeën en m'n gedachten dwalen regelmatig af naar hoe ik wil dat de ruimte eruit gaat zien en gaat voelen. Veel natuurlijk licht, witte muren en meubels, houten (look) vloer. Er komt een grote kniptafel waar men aan kan staan en een groot werkblad over de gehele lengte van 1 van de raamkanten (bijna 4m). Aan dit werkblad heb je een overvloed aan natuurlijk licht en uitzicht over de prachtige laan waaraan Suzanne's Lingerie Supplies gevestigd is. Een heerlijke plek om kleinschalige workshops te volgen leek me zo (groepjes van max. 4 mensen). Ik kan niet wachten tot het zo ver is in ieder geval!!
Nu weer even terug naar de realiteit: Als de loodgieter geweest is kan het schilderwerk beginnen. Hopelijk vordert dat snel en kan vervolgens het laminaat en de meubels erin. Als dat gebeurd is, is het een kwestie van inrichten en dan kunnen na (heel) lang wachten eindelijk de deuren open. 

30 APRIL 2024
Lente in de lucht!! Er is weer hard gewerkt tussen de bedrijvigheden door. Het schilderen is bijna klaar, de verwarmingspijpen zijn netjes achter de schotten weg gewerkt en de airco/verwarming hangt!! Aankomende dagen gaan we het schilderwerk afronden. Dan moet de elektra komen zodat er er straks meerdere naaimachines tegelijk kunnen snorren. Meubels gaan snel besteld worden, maar voordat we aan de Ikea bouwpakketten begonnen kan worden, moet er nog een laminaatvloer in... Pfff, het eind komt nu steeds meer in zicht gelukkig. als zal ik jullie het zicht nu even besparen, want het is echt een vreselijke bende met overal dozen, verfblikken, kwasten en aanverwante artikelen. Foto's volgen snel wanneer het schilderwerk achter de rug is ;)

Back to blog

2 comments

Dat zijn grootse plannen. Er is veel behoefte aan een stenen winkel waar veel lingeriematerialen te koop zijn. Eindelijk komt er een tegenhanger van een zekere winkel in Amsterdam.
Ik wens je heel veel succes.

Monique Van der Marel

Super mooi zoek nog wat patronen

Paula Konings

Leave a comment