Patroon riview; The Sahaara van Rubies Bras

Patroon riview; The Sahaara van Rubies Bras

PATROON REVIEW!! THE SAHAARA van RUBIES BRAS
Sinds ik voor het eerst hoorde van dit patroon stond ze boven aan mijn wensenlijstje om te maken; The Sahaara. Een prachtige bralette van Rubies Bras. Afgelopen weekend ben ik ermee aan de slag gegaan. Lees hieronder mijn ervaring. 
Rubies Bras heeft zich tot voorkort gericht op het maken van custom lingerie en doopt haar tenen nu ook in de wereld van de diy door dit patroon uit te brengen in 3 variaties. (Ik heb View C; Lace Sahaara gemaakt.) En met succes. Het is wereldwijd enorm populair aan het worden door het eenvoudig te maken model, de geweldige pasvorm en support (ook bij grote cupmaten, JEEEY!! Maakt vreugde dansje 😁) en de enorme inclusiviteit in maten.
Dit patroon is verkrijgbaar van een bandsize 24-46" en cupmaat AA t/m F + bandsize 26-46 cupmaat G t/m L. Om dat even te vertalen naar EU maten: dat is ongeveer omvangsmaat 60 t/m 115 en cupmaat AA t/m F + omvangsmaat 65 t/m 115 en cupmaat G t/m L.
Heerlijk om EINDELIJK eens een patroon te hebben waarbij ik niet eerst moet gaan Frankensteinen om tot een mogelijk passend geheel te komen, maar gelijk de goede maat uit kan printen en aan de slag kan (in het rijke bezit van een 75H/I namelijk, beetje afhankelijk van hoe enthousiast de jongste drinkt die dag 😜(borstvoeding)).
Dit pdf patroon is eenvoudig aan te schaffen en wordt direct per mail toegestuurd na betaling. Hier vind je de link trouwens: https://rubiesbras.com/products/the-sahaara-pattern
De instructies zijn duidelijk en mooi vorm gegeven. De patroondelen zijn overzichtelijk en per maat en model af te drukken. Geen door elkaar lopende lijntjes dus. TOP 😎👍🏻.
Afgaande op de maattabel heb ik een 30" G uitgeprint, wat me persoonlijk wat klein leek voor mij 🤔. Maar goed, je moet ergens beginnen en ben ermee aan de slag gegaan 😉. Nu moet ik erbij zeggen dat ik een moeilijke "vormgeving" heb als het op pasvorm aankomt. Mijn borstaanzet is heel breed en aan de ondiepe kant. Bij beugelbh's moet ik altijd de beugels inkorten en de cup breder maken. Met andere woorden, als ik van een maattabel uitga, kom ik eigenlijk nooit op de goede maat uit. Dat gezegd hebbende, nu verder met de review:
Ik heb het patroon uitgeprint en bestudeerd. Aanduidingen zijn zeer overzichtelijk, duidelijk en makkelijk te volgen. Naadwaarde is perfect (precies een half naaimachinevoetje). Alles sluit keurig op elkaar aan. Ik kan er niets dan goeds over zeggen.
Voor de cups en het voorpand heb ik het volgende gebruikt:
- Kant dat geen rek in de breedte heeft en wel in de hoogte.
- Daar een goede kwaliteit lycra achter gezet.
- Voor de voering een zeer fijne mesh/marquisette gebruikt met minimale rek. Voor het rugpand:
- Heb ik hetzelfde kant gebruikt (haaks, om rek te behouden)
-160gsm powermesh.
Voor de fournituren:
- De cups en onder de oksel afgewerkt met omvouwelastiek.
- De band is onder afgewerkt met 2cm breed picot elastiek.
- Voor de sluiting had ik bij gebrek aan de juiste maat een 2x3 en 3x3 aan elkaar genaaid om de juist hoogte sluiting te creëren.
- Schouderband en schuifjes+ringetjes zijn 2cm breed.
Ik heb de het beugelband, omvouwelastiek, picot en schouderband een verfbadje gegeven om een mooie match met het kant en de lycra te vormen.
Ik zou ik niet zijn als ik toch wat aanpassingen zou doen. Ik heb b.v. de cups binnen afgewerkt met beugelband, net als de zijnaden voor dat extra beetje stevigheid en een mooie afwerking.
Bij het voorpand heb ik gekozen voor een schulprand afwerking aan de onderkant. Op het rugpand heb ik 2cm aangetekend onderaan de band om daar een zichtbare picot afwerking te maken. Ik wilde de rug ook van kant maken namelijk, maar kwam in de knoei met het behouden van de rek als ik de schulp helemaal door zou laten lopen aan de onderzijde. En die rek is voor het draagcomfort toch wel wenselijk 😅. Het kant ligt nu dus haaks ten opzichte van het voorpand. De schulprand valt nu een stukje over de sluiting heen.
Verder heb ik het schouderband om de U rug te maken aan de binnenkant gezet om zo veel mogelijk van het kant zichtbaar te houden en de mogelijkheid te creëren de schulp een stukje over de sluiting te laten vallen. Daarna heb ik het geheel afgewerkt met omvouwelastiek om de rauwe naden te verstoppen (chapeau als je me tot dusver hebt kunnen volgen in de uitleg van constructie 🤩👍🏻) .
Buiten deze cosmetische aanpassingen heb ik verder de instructies gevolgt die heerlijk helder, duidelijk en goed geïllustreerd zijn.
Het resultaat: Te klein zoals ik al dacht 🤣. Maar wel mooi geworden 🥰. Ondanks dat het te klein uitviel kon ik wel de comfort en de buitengewone ondersteuning die dit patroon geeft ervaren. Ik ben zo benieuwd hoe het zit als ik de goede maat gevonden heb!!
Wat doe ik de volgende keer anders: Grotere maat! De cup mag zeker wel 2 maten groter dan de huidige en de band mag ook wel een maatje ruimer (ik meet altijd vrij strak om de borstkas om de omvangsmaat te bepalen). Volgende poging gaat een 32''H worden dus.
Uiteraard ga ik voor de volgende nog lekker knoeien met ontwerpen om er weer totaal een andere look aan te geven Dit patroon leent zich perfect voor creatieve uitspattingen door haar eenvoud.
Tot dusver niets dan positief over dit patroon! Absoluut een aanrader.
Wordt snel vervolgd!!
Terug naar blog

3 reacties

Thank you for a positive, yet constructive review. I, too made one up and it was too small. Now I’ll stop blaming myself and size up. I might research the videos though as I didn’t do the point perfectly.

June

Hallo Charlotte,

In onderstaande link kan je alles vinden wat je zoekt ;)
https://suzanneslingeriesupplies.com/pages/het-sahaara-bralette-patroon

Groetjes,

Suzanne

Suzanne

Goedenavond,
Ik zou graag dit patroon willen hebben met de Nederlandse vertaling,wat moet ik doorgeven?
Gr.Charlotte

Charlotte Van Maaren

Reactie plaatsen